Τρεις νέες ταινίες «αφηγούνται» την ιστορία του ιδρυτή του WikiLeaks

Όλοι θέλουν να καταγράψουν τη ζωή του ανθρώπου που έγινε ήρωας μέσα από τις αποκαλύψεις του Wikileaks...Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους των τελευταίων πέντε ετών, ο Τζούλιαν Ασάνζ και η πορεία του στον κόσμο της πληροφορίας, αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Τόσο ενδιαφέρουσα, που έχει κεντρίσει και την περιέργεια του Χόλιγουντ, το οποίο προετοιμάζει ταινία για τη ζωή του ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Wikileaks.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο μυστηριώδης Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Ασάνζ, ο οποίος από τον περασμένο Αύγουστο έχει βρει πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, διαβεβαίωσε, ότι «η διαδικασία της δημοσίευσης των απόρρητων εγγράφων, σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν πρόκειται να σταματήσει».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο «Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ, ο οποίος διέρρευσε πολύκροτες πληροφορίες περί κατασκοπείας και προγραμμάτων παρακολούθησης των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να σταματήσει τη δημοσίευση των απόρρητων πληροφοριών».

Η νέα αυτή στρατιά από “πληροφοριοδότες” και... Ρομπέν των Δασών, που δρουν για το καλό του συνόλου, αυξάνεται και φαίνεται ότι έχει ακόμα πολλά να πει.

Το τεράστιο πολιτικό αυτό σκάνδαλο, έχει εμπνεύσει ένα νέο ντοκιμαντέρ, αλλά και το σενάριο για δύο ταινίες.

Το «We steal secrets» του Alex Gibney αλλά και το Underground, του Robetrt Connolly έχουν ήδη αφήσει μια “αναμονή” στο κοινό.

Trailer We steal secrets



Trailer Underground



Και τώρα τα μεγάλα “όπλα” του Χόλιγουντ μετατρέπουν την ιστορία σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (τηλεοπτική σειρά “Sherlock”, “Rush”, “12 Years a Slave”), θα υποδυθεί τον Τζούλιαν Ασάνζ, στην ταινία με τίτλο «THE FIFTH ESTATE».

Συμπρωταγωνιστούν οι Nτάνιελ Μπρούλ, Στάνλεϊ Τούτσι, Λόρα Λίνεϊ, και Άντονι Μακί, ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα θα βρεθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπιλ Κόντον (“Gods and Monsters”).

H ταινία επικεντρώνεται στον Τζούλιαν Ασάνζ ως προσωπικότητα και στο ξεκίνημα της ιστοσελίδας WikiLeaks μέχρι την διαρροή των απόρρητων εγγράφων της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Για τον Κάμπερμπατς, η ταινία είναι μια μεγάλη πρόκληση, όπως ο ίδιος δήλωσε, ενώ αντιθέτως ο Ασάνζ άσκησε έντονη κριτική στην ταινία και στους παραγωγούς της, δηλώνοντας πως είναι μια «μαζική επίθεση προπαγάνδας»

Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2013 από την Odeon.



 
Powered by Blogger