Reboot και για το Timecop

Ακόμη μια ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’90 ετοιμάζεται για reboot, αφού η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία του Jean-Claude Van Damme, Timecop, η οποία το 1997 είχε ως συνέχεια τη σειρά spinoff και το απευθείας σε DVD, Timecop: The Berlin Decision, θα αποκτήσει reboot από την Universal Pictures. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Van Damme δεν θα εχει κάποια ανάμιξη για την νέα ταινία ενώ ακόμη δεν έχουν βρεθεί σεναριογράφοι ή σκηνοθετης. 

Η πρώτη ταινία είχε για σκηνοθέτη τον Peter Hyams και ήταν βασισμένη στο ομώνυμο comic της Dark Horse Comics, και αφορούσε ένα αστυνομικό που ελέγχει τα ταξίδια στο χρόνο και θα ανακαλύψει ότι ένας πολιτικός τα χρησιμοποιεί για να προωθήσει τη καριέρα του. Πάντως η ιστορία θα είναι αρκετά διαφορετική σύμφωνα με την Universal.

Το Timecop με παραγωγούς τους Sam Raimi και Robert G. Tapert και σεναριογράφους τους δημιουργούς του ίδιου του comic, Mike Richardson και Mark Verheiden, έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 1994 και με προϋπολογισμό 27 εκατομμυρίων κατάφερε να κερδίσει 103 εκατομμύρια που είναι και το μεγαλύτερο ποσό που κέρδισε ταινία με πρωταγωνιστή τον Jean Claude Van Damme. Τα Kung Fu Panda 2 και The Expendables 2 κέρδισαν περισσότερα αλλά ο βέλγος ηθοποιός δεν είχε πρωταγωνιστικό ρολό. Πάντως καλλιτεχνικά η ταινία έχει πάρει ικανοποιητικές κριτικές για την εποχή και θεωρείται μια από τις καλύτερες του γνωστού ηθοποιού.



 
Powered by Blogger