Τo 2015 είναι η χρονιά των μπλοκμπάστερ

Παρά την παγκόσμια κάμψη στην οικονομία, ηβιομηχανία του Hollywood, όχι μόνο καλά κρατεί αλλά και ανθίζει. Κάθε χρόνο πλέον, έχουμε μια ταινία που καταφέρνει να μπεί στη πεντάδα των μεγαλύτερων εισπράξεων παγκοσμίως. Φέτος, μέχρι στιγμής, ήταν η χρονιά του Iron Man 3, πέρσι των Avengers και πρόπερσι του τελευταίου μέρος του Χάρι Πότερ. Ακόμα όμως δεν έχουμε δει τίποτα. Το ότι η κυκλοφορία ταινιών μπλοκμπάστερ συνεχώς αυξάνεται είναι γνωστό. Ωστόσο, τίποτα δε μας έχει προετοιμάσει για αυτό που πρόκειται να ζήσουμε το 2015. Παίρνοντας υπ’ όψιν τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις των μεγάλων στούντιο και το γεγονός ότι αναμένονται να προστεθούν και άλλες σε αυτές, ετοιμάσου για την πιο πλούσια μπλοκμπαστερική χρονιά έβερ.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2015 θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων μιας και επιστρέφουν όλα τα μεγάλα κι αγαπημένα φραντσάιζ ταινιών. Σουπερ ήρωες, δεινόσαυροι, εξωγήινοι, πειρατές και λοιποί ετοιμάζονται να σου χαρίσουν overdose εμπειριών. Πόσο ποπκορν μπορείς να αντέξεις;

AVATAR 2


Η μεγαλύτερη- και με διαφορά- εισπρακτική επιτυχία θα μπορούσε μόνο να ξεπεραστεί από το σίκουελ της. Ο Κάμερον επιστρέφει στην Πανδώρα κι αυτή τη φορά εξερευνά τους γεμάτο μυστικά ωκεανούς της. Σαμ Γουορθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ επιστρέφουν σε μπλε έκδοση.

AVENGERS 2


O Τζος Γουεντον υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις αυτή τη φορά, μιας και το σίκουελ θα είναι “πιο προσωπικό” και με “περισσότερο πόνο”. Λίγο παραπάνω συναίσθημα δε νομίζω ότι θα βλάψει είναι η αλήθεια. Και για να μη βαριόμαστε, η παρέα μεγαλώνει με τη προσθήκη των Quicksilver και Scarlet Witch. Ποιος θα μας πρωτοσώσει πάλι…

STAR WARS: EPISODE VII


H μεγάλη επιστροφή που κάθε φανμπόι τρέμει. Η πρώτη ταινία Star Wars με την υπογραφή Disney γεννάει όπως είναι φυσικό κύματα ανησυχίας. Ο J.J.Abrams έχει αναλάβει και υπόσχεται να αναγεννήσει το μύθο, όπως έκανε και με το Star Trek. Θα τα καταφέρει άραγε; May the force be with us.

JUSTICE LEAGUE


H Marvel το έχει πιάσει λίγο μονοπώλιο και η DC Comics ετοιμάζει αντεπίθεση. Σούπερμαν, Μπάτμαν, Φλας, Γουόντερ Γούμαν και Γκριν Λάντερν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν και αυτοί τον κόσμο. Μήπως να συνεργαστούν με Avengers να γλιτώσουμε μια ώρα αρχύτερα;

JURASSIC PARK IV


Το πρώτο Jurassic Park παραμένει ένα κλασσικό δείγμα εξαιρετικής περιπέτειας και μια από τις καλύτερες στιγμές του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Μετά από δύο αδύναμες συνέχειες το κόνσεπτ αφέθηκε στην ησυχία του για πολλά χρόνια, αλλά ήρθε η στιγμή για τους δεινόσαυρους να δείξουν και πάλι τα δόντια τους. Ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε σκηνοθέτη (Colin Trevorrow) επομένως περιμένουμε “τη φύση να βρει και πάλι το δρόμο της”…

FINDING DORY


Ομολογουμένως τα σίκουελ δε της βγαίνουν σε καλό της Pixar. Με εξαίρεση τα TOY STORY, τα σίκουελ της ήταν πάντα χαμηλότερης ποιότητας και εισπράξεων. Το “Finding Dory” όμως αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία, μιας και το Finding Nemo παραμένει ίσως η καλύτερη δουλειά της Pixar. Η Ελεν Ντε Τζένερις έχει ξεκινησει ήδη τα μαθήματα φωνητικής.

THE HUNGER GAMES: Mockingjay, Part 2


Ακολουθώντας τη μόδα που θέλει να μεταφέρουν το τελευταίο βιβλίο σε δύο μέρη, το Mockingjay Part 2 ολοκληρώνει το saga των Αγώνων Πείνας. Πολλές μάχες, απροσδόκητοι θάνατοι και φυσικά αγαπημένη Τζένιφερ Λόρενς ως Κάτνις Εβερντιν. Let the games begin and finally end.

PIRATES OF THE CARRIBEAN 5


O Τζόνι Ντεπ το έχει κουράσει με τις ταινίες Disney, αλλά οι “Πειρατές” είναι μια αγελάδα που μπορεί να αντέξει λίγο ακόμα άρμεγμα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Ο Τζακ Σπάροου λοιπόν επιστρέφει και πολλά εκατομμύρια δολάρια σαλπάρουν για τις τσέπες του Τζόνι.

INDEPENDENCE DAY 2


Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τη πρώτη Μέρα Ανεξαρτησίας που περισσότερη λογική θα είχε ένα ριμέικ παρά ένα σίκουελ. Ο Έμεριχ βέβαια δε συμφωνεί κι έτσι για ακόμη μια φορά οι εξωγήινοι μας επιτίθονται. Ο Γουιλ Σμιθ αρνήθηκε να μας ξαναβοηθήσει, επομένως η σωτηρία μας είναι σε άγνωστα χέρια.

Όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, η παραπάνω λίστα είναι μόνο ένα δείγμα των όσων πρόκειται να δουν τα ματάκια μας. Σε αυτές πρόσθεσε τα Mission Impossible 5, Terminator 5, Kung Fu Panda 3, Ant- Man, Die Hardest(Die Hard 6), Fantastic Four, Snow White and The Huntsman 2, Bourne Legacy 2 και πιθανόν το 24ο James Bond. Μέσα στα τόσα μπλοκμπάστερ απορώ αν θα καταφέρει να βγει στις αίθουσες και καμία ανεξάρτητη.

Υπομονή λοιπόν. Ούτε δυο χρόνια δεν έμειναν…

reel.gr



 
Powered by Blogger