Natalie Portman: σκηνοθετικό ντεμπούτο με μυθιστόρημα του 'Aμος Οζ

Η Natalie Portman προστίθεται στη μακρά λίστα των σταρ του Χόλιγουντ που επιχειρούν τη μετάβαση στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Η Natalie Portman, η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ του «Μαύρου Κύκνου», θα κάνει το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτις, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ του Ισραηλινού Άμος Οζ «Ιστορία αγάπης και σκότους». Το βιβλίο που έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδ. Καστανιώτη), έχει πουλήσει μέχρι τώρα πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Άμος Οζ αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια στην Ιερουσαλήμ αλλά και στις αναμνήσεις του όταν έμενε σε ένα κιμπούτζ, κατά τη διάρκεια της εφηβείας του.

Η Νatalie Portman, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, από πατέρα Ισραηλινό και Αμερικανίδα μητέρα. Η ίδια δεν σκοπεύει μόνο να σκηνοθετήσει την ταινία αλλά και να αναλάβει έναν από τους δευτερεύοντες ρόλους, υποδυόμενη την μητέρα του Άμος Οζ. Ο συγγραφέας τη βοήθησε να ολοκληρώσει το σενάριο (σύμφωνα με δηλώσεις του στο Reuters) και την περιμένει στο Ισραήλ τον Σεπτέμβριο για τα πρώτα στάδια της παραγωγής. Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί τον Ιανουάριο του 2014. «Είχε διαβάσει το Ιστορία αγάπης και σκότους πριν πέντε-έξι χρόνια και μου είχε ζητήσει να της παραχωρήσω τα δικαιώματα του βιβλίου. Συμφώνησα μαζί της γιατί είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη δουλειά της. Είναι εξαίρετη ηθοποιός», δήλωσε πρόσφατα ο Άμος Οζ.

clickatlife.gr



 
Powered by Blogger