Ψηφοφορία GTVS Awards 2012-2013

Η ώρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Μετά την περσινή επιτυχημένη αναβίωση των GTVS Awards, φέτος επιστρέφουμε με τις υποψηφιότητες των 3ων βραβείων μας και σας καλούμε να επιλέξετε τους καλύτερους (και όχι μόνο…!) της τηλεοπτικής σεζόν που πέρασε, μέσα από μία πληθώρα επιλογών και κατηγοριών. Όπως ήδη γνωρίζετε, η διαδικασία επιλογής των υποψηφιοτήτων, διαφοροποιήθηκε σε σχέση με πέρυσι. Την περίοδο 4 με 16 Ιουνίου, επιλεγμένα μέλη του site μας, με βάση τον αριθμό των post την περίοδο που διανύσαμε, συμμετείχαν στην επιλογή των τελικών πεντάδων μέσα από ένα σύστημα ελεύθερης επιλογής.

Πολλές νέες υποψηφιότητες στις διάφορες κατηγορίες, είτε από καινούριες σειρές που σας (μας) κέρδισαν, είτε από παλαιότερες, οι οποίες έκαναν εντυπωσιακές σεζόν. Φυσικά, αντίστοιχες διαφοροποιήσεις έγιναν και στις υποψηφιότητες των ηθοποιών, με φρέσκα ονόματα να φιγουράρουν, χωρίς βεβαίως να έχουν ξεχαστεί και σταθερές αξίες που συνέχισαν σε υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι ψηφίζουμε πάντα με γνώμονα τη σεζόν αυτής της τηλεοπτικής χρονιάς και όχι τη γενικότερη αξία μίας σειράς ή μίας ερμηνείας.

Θα διαπιστώσετε πως έγιναν και κάποιες αλλαγές στις κατηγορίες καθώς αποσύρθηκαν κάποιες ή/και αντικαταστάθηκαν από άλλες. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα επιστρέψουν στο μέλλον! Έχουμε λοιπόν τα Καλύτερα Opening Credits Νέων Σειρών, και όχι γενικά όλων των σειρών, του Αγαπημένου Χαρακτήρα, που αντικατέστησε αυτή του Μισητού Χαρακτήρα όπως ήταν πέρυσι, του Καλύτερου Κακού, με πολλές εμβληματικές παρουσίες να έχουν επιλεχθεί εδώ από εσάς, ενώ τέλος, προστέθηκε και η κατηγορία της Έκπληξης της Χρονιάς.

Σχετικά με την ψηφοφορία

Για την ψηφοφορία αυτή θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα, όπως και πέρυσι, μέσω του οποίου παρουσιάζονται οι κατηγορίες με τις αντίστοιχες υποψηφιότητες, με εσάς να επιλέγετε τους νικητές.

Και φέτος αποφασίστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας να μη συνδέει λογαριασμούς χρηστών στο site με ψηφοφόρους των βραβείων. Διάφοροι ήταν οι λόγοι αυτής της απόφασης, με κυριότερο το γεγονός ότι θέλαμε να έχουν άμεση πρόσβαση στην ψηφοφορία όλοι όσοι απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους σειρές και θέλουν να ψηφίσουν, ακόμη κι αν δεν είναι εγγεγραμμένοι στο φόρουμ. Θα τους περιμένουμε όλους όμως να έλθουν στην παρέα μας και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις μας.

Φυσικά έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων (περιπτώσεις αποστολής πολλαπλών ψηφοδελτίων για παράδειγμα δε θα υπάρξουν), ενώ παράλληλα θα είμαστε σε επιφυλακή για οτιδήποτε προκύψει.

Τρόπος ψηφοφορίας

Αρχικά επισκεφτείτε την σελίδα των GTVSAwards κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο www.gtvsawards.gr

H διαδικασία είναι απλή :
Επιλέγετε μέσα από τις πέντε υποψηφιότητες της κάθε κατηγορίας, αυτή που εσείς θεωρείτε καλύτερη.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας σε κάθε κατηγορία, κάνετε κλικ στο κουμπί "Τελευταίο βήμα" που βρίσκεται κάτω δεξιά. Για την καταχώρηση των ψήφων σας δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε όλες τις κατηγορίες, αν δε θέλετε για οποιονδήποτε λόγο να συμπληρώσετε κάποια, την αφήνετε κενή.

Η επόμενη σελίδα σας ζητάει κάποια -βασικά- στατιστικά στοιχεία (φύλο, ηλικία κτλ). Το βήμα αυτό δεν είναι απαραίτητο εφόσον δεν το επιθυμείτε. Συνεπώς, και χωρίς να συμπληρώσετε αυτά τα στοιχεία (που αποκλειστικό στόχο έχουν την καλύτερη ανάλυση των τελικών αποτελεσμάτων) μπορείτε να ολοκληρώσετε κανονικά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας φέτος προστέθηκε μια τελευταία λειτουργία στη σελίδα της επιβεβαίωσης. Σας δίνεται ένας κωδικός 20 ψηφίων τον οποίο σας προτρέπουμε να τον αποθηκεύσετε κάπου. Προς το παρόν δεν μπορούμε να σας αναφέρουμε τον λόγο της ύπαρξης του αλλά ελπίζουμε σύντομα αν όλα πάνε καλά να τον μάθετε.

Διάρκεια ψηφοφορίας

Η διαδικασία ξεκινά από σήμερα (1 Ιουλίου) μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 (δηλαδή δυο εβδομάδες πριν τα βραβεία Emmy της αμερικανικής τηλεόρασης,τα οποία θα προβληθούν στις 22 Σεπτεμβρίου).

Την ίδια ημέρα (22 Σεπτεμβρίου) θα γίνουν γνωστές και οι δικές σας επιλογές (οι δυο εβδομάδες που μένουν μεταξύ του κλεισίματος της ψηφοφορίας και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων είναι για την επεξεργασία και παρουσίαση των ψήφων σας).

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας καλέσουμε να ψηφίσετε συνετά. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει την πλειονότητα των υποψηφιοτήτων μιας κατηγορίας είναι προτιμότερο να την αφήσετε κενή. Σας δίνετε αρκετός χρόνος ώστε αν το επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε κάποιες από τις σειρές που σας ξέφυγαν, για να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική άποψη. Και για να κατάφεραν να μπουν στις τελικές πεντάδες αυτές οι σειρές, μάλλον αξίζουν την προσοχή σας.

Τέλος θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τις όποιες προτάσεις σας, ώστε ο θεσμός των βραβείων του GTVS να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερος και πληρέστερος. Πέρυσι μας ζητήσατε η επιλογή των υποψηφιοτήτων να γίνει από τη βάση και φέτος έγινε πραγματικότητα. Εσείς είστε η φωνή αυτής της κοινότητας και εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούμε.

Σας ευχόμαστε καλή ψηφοφορία και ένα υπέροχο τηλεοπτικό (...και όχι μόνο!) καλοκαίρι.



 
Powered by Blogger