Ετοιμάζεται ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για «Φρανκενστάιν»;

Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Φρανκενστάιν. Να κάτι που δε θα μας πείραζε καθόλου να δούμε. Στο μάτι έχει βάλει ο υπέρ-δραστήριος μεξικάνος σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, συγγραφέας και σχεδιαστής Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο τον βρετανό – ραγδαία ανερχόμενο - ηθοποιό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς («Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι») για το καινούργιο του σχέδιο, μια επανέκδοση της θρυλικής κωμωδίας τρόμου «Φρανκενστάιν».

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», ο Ντελ Τόρο ελπίζει να σκηνοθετήσει ξανά τον Κάμπερμπατς – με τον οποίο ήδη συνεργάζεται για τo θρίλερ «Crimson Peak» - αυτή τη φορά σε μια νέα έκδοση της ταινίας «Φρανκενστάιν».


Πρόκειται για κάτι που ο Ντελ Τόρο έχει στα σκαριά τουλάχιστον τέσσερα χρόνια τώρα - λέγεται μάλιστα ότι το 2009 είχε κάνει κάποια δοκιμαστικά γυρίσματα έχοντας επιλέξει τον Ντάγκ Τζόουνς, μόνιμο συνεργάτη του, στο ρόλο του φρικιαστικού τέρατος.

Είναι απόλυτα λογικό που ο σκηνοθέτης έχει βλέψεις για τον γοητευτικό Κάμπερμπατς αφού ο 36χρονος ηθοποιός έχει ήδη υποδυθεί πολύ επιτυχημένα τον Δόκτορα Φρανκενστάιν στη θεατρική διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ («Slumdog Millionaire»).

Το εκτρωματικό τέρας και ο αλλόκοτος γιατρός του φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς αυτή την εποχή καθότι έχει προγραμματιστεί άλλη μια ταινία «Φρανκενστάιν» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ («Χάρι Πότερ») για το 2014. Ο διάσημος νεαρός «μάγος» είχε επιπλέον δηλώσει για τη διασκευή αυτή της κλασικής ιστορίας τρόμου πως πρόκειται για το «καλύτερο σενάριο» που έχει διαβάσει έπειτα από τον Χάρι Πότερ.

Φυσικά το ενδεχόμενο ενός νέου «Φρανκενστάιν» είναι απλώς ένα από τα πάμπολλα εγχειρήματα που έχει θέσει ο αεικίνητος Ντελ Τόρο εν δράσει. Η νέα του τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Pacific Rim» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί τα γυρίσματα για την ταινία του «Crimson Peak» στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Παράλληλα, έχει ήδη ανακοινωθεί η πρόθεση του για έναν πιο σκοτεινό «Πινόκιο», φλερτάρει στενά με την πιθανότητα μιας νέας κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς σατιρικού μυθιστορήματος του Κερτ Βόνεγκατ «Σφαγείο Υπ'Αριθμόν 5» και εξακολουθεί να ψάχνει χρηματοδότηση για την ταινία που άφησε στη μέση «At the Mountains of Madness».



 
Powered by Blogger