Πώς γυρίστηκαν τα ψηφιακά εφέ του «Fast & Furious 6»

Οι «Μαχητές των Δρόμων» κατάφεραν να μετατρέψουν το χολιγουντιανό κλισέ της μηχανοκίνητης καταδίωξης σε βασικό -και συναρπαστικό- θέαμα, με την έκτη περιπέτεια της σειράς ταινιών να ακολουθεί το ίδιο εκρηκτικό μοτίβο. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στους δρόμους του Λονδίνου, με την καταιγιστική δράση να μπλέκει στα δρώμενα από τανκς μέχρι και αεροπλάνα! Παρά την πλοκή βέβαια, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ταινίας του Justin Lin δεν είναι άλλοι από τους χαρακτήρες με τους 8 (ή και περισσότερους) κυλίνδρους. Και το κερασάκι στην τούρτα της μαγείας, τα ψηφιακά εφέ που κόβουν την ανάσα!



Για να κάνει λοιπόν το όραμά του πραγματικότητα, ο Lin ζήτησε τη βοήθεια του λονδρέζικου στούντιο ψηφιακών εφέ Double Negative, το οποίο συμμετείχε στις παραγωγές του «Harry Potter» και της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Dark Knight».

Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, απολαύστε πώς γυρίστηκε η τελική σκηνή καταδίωξης και τι ρόλο έπαιξαν τα ψηφιακά εφέ στον πολλαπλασιασμό του εντυπωσιασμού. Η δουλειά ανήκει στο Wired.com...



Το αεροπλάνο προστέθηκε στο μοντάζ, οι εκρήξεις ωστόσο είναι πραγματικότατες...



 
Powered by Blogger