Roland Emmerich : επιτίθεται και πάλι στον Λευκό Οίκο!

Η ταινία, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη μιλάει για «τον διχασμό στην Αμερική, τις παρασκηνιακές πολιτικές πιέσεις και για το πώς ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται πως έχουν το δικαίωμα να κάνουν διάφορα πράγματα πιστεύοντας απολύτως ότι είναι πατριωτικά». Στη νέα περιπέτεια πρωταγωνιστούν οι Channing Tatum, Jamie Foxx και Maggie Gyllenhaal. Ο Roland Emmerich έχει κυριολεκτικά χτίσει μια καριέρα «καταστρέφοντας» με διάφορους τρόπους τον Λευκό Οίκο. Το 1996 με τη «Μέρα ανεξαρτησίας» το κτήριο είχε δεχτεί επίθεση από μια ακτίνα λέιζερ που είχαν εξαπολύσει οι εξωγήινοι, το 2004, στο «The day after tomorrow», ο Λευκός Οίκος θάφτηκε κάτω από το χιόνι ενώ στο πρόσφατο φιλμ «2012» σαρώθηκε από παλιρροιακό κύμα.

«Ο Λευκός Οίκος εμπλέκεται σε οτιδήποτε σημαντικό συμβαίνει στην Αμερική. Για αυτό και σε μεγάλο βαθμό επανέρχεται ο Λευκός Οίκος στις ταινίες μου. Πάντα προσπαθώ να κάνω μια πλοκή με συγκριτικά διεθνή προσανατολισμό. Δεν είμαι ο μοναδικός. Ο Λευκός Οίκος δέχεται συχνά επιθέσεις! Όμως ίσως εγώ κατέχω το ρεκόρ», παραδέχεται με χιούμορ ο σκηνοθέτης.

Στην ερώτηση αν το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίος του δίνει μια κάπως διαφορετική οπτική ως κινηματογραφιστή, ο γερμανικής καταγωγής σκηνοθέτης απαντάει: «ίσως να είμαι λίγο πιο γενναίος από έναν Αμερικανό. Το συνειδητοποίησα αυτό όταν ο σεναριογράφος της ταινίας «Μέρα Ανεξαρτησίας», ο Dean Devlin, με ρώτησε: τι να κάνουμε; Να ανατινάξουμε την Ουάσιγκτον; Το Καπιτώλιο; Και του είπα, όχι, όχι. Τον Λευκό Οίκο». Και ο Devlin άφησε ένα επιφώνημα έκπληξης…

O Jamie Foxx, o οποίος παίζει τον ρόλο του Προέδρου δήλωσε πως αυτή η αλλαγή ήταν ευχάριστη, μετά τη συμμετοχή του στο σπαγγέτι γουέστερν του Tarantino «Django ο τιμωρός». «Έπαιζα τον Django πριν ένα χρόνο. Στην ταινία ήμουν σκλάβος, οπότε το να παίξω τώρα τον Πρόεδρο είναι πολύ καλύτερο», αστειεύτηκε ο Foxx με τους ρεπόρτερ στη λαμπερή πρεμιέρα του έργου.



 
Powered by Blogger