Ο Σκοτεινός Ιππότης είναι η πιο αγαπημένη ταινία με σούπερ ήρωες

Ο Μπάτμαν ήρθε πρώτος σε ιντερνετική δημοσκόπηση, ενώ στη δεύτερη θέση οι Εκδικητές Ο Σκοτεινός Ιππότης, ταινία που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη ταινία Batman όλων των εποχών, ψηφίστηκε σε ιντερνετική δημοσκόπηση ως η καλύτερη ταινία με σούπερ ήρωες. Η δεύτερη ταινία Batman του Christopher Nolan με την εμβληματική ερμηνεία του Heath Ledger στον ρόλο του Joker, ο οποίος πέθανε λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία της ταινίας που θα του χάριζε ένα Όσκαρ, ψηφίστηκε από το κοινό της σκωτσέζικης Sun ως η καλύτερη ταινία με υπερήρωες. Το 46% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, ψήφισε αυτή την ταινία.

Μια μάλλον λογική επιλογή, καθώς οι σκοτεινές ατμόσφαιρες του Nolan, το υψηλού επιπέδου καστ και τα εντυπωσιακά εφέ και σκηνές δράσεις, έχουν κερδίσει την καρδιά του κοινού. Η ταινία βγήκε το 2008 και σημείωσε τρομακτική εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Έγινε μάλιστα η 4η ταινία που ξεπέρασε τα 1 δισ. δολάρια κέρδη παγκοσμίως, αλλά και η μεγαλύτερη επιτυχία του 2008 στο Box Office. Επίσης, ήταν υποψήφια για 8 όσκαρ, από τα οποία κέρδισε τα 2.

2) Οι εκδικητές (2012)


Στο νούμερο δύο των προτιμήσεων όσων συμμετείχαν στην έρευνα είναι οι Εκδικητές. Η Dream Team υπερηρώων έγινε μια τεράστια επιτυχία, καθώς σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,5 δισ. δολαρίων κι έγινε η τρίτη μεγαλύτερη επιτυχία στο Box Office όλων των εποχών! Με μια πανδαισία από σταρ του Hollywood, όπως ο Robert Downey Jr., ο Chris Hemsworth, η Scarlett Johansson, η Gwyneth Paltrow, ο Jeremy Renner, ο Tom Hiddleston, ο Samuel L. Jackson, η ταινία ήταν χορταστική σε θέαμα και σε μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Έτσι το 17% της έρευνας την ψήφισε, ανεβάζοντας την στο νο 2- πολύ μακριά όμως από το 46% του Σκοτεινού Ιππότη.

3) Superman (1978)


Ο πρώτος Superman με τον άτυχο Christopher Reeve, παρά την εμφάνιση τώρα του Ανθρώπου από Ατσάλι παρέμεινε ο αγαπημένος Superman του κοινού και ψηφίστηκε στην τρίτη θέση της έρευνας. Ίσως να είναι το πολύ δυνατό καστ της ταινίας, με τον μεγάλο Marlon Brando στον ρόλο του Jor El, εξωγήινου πατέρα του Superman, αλλά και του Gene Hackman στον ρόλο του κακού Lex Luthor οι λόγοι της διαχρονικής γοητείας αυτής της ταινίας.



 
Powered by Blogger